Слави Трифонов ще прибере около 2 милиона долара от турнето си в Америка, установи Razkritia.com. Oще преди да заминат за САЩ от екипа на Дългия  изчислиха, че на концертите им ще присъстват между 30 000 и 40 000 души. Цените на билетите варирарт от 30 до 50 долара. Простата аритметика показва, че шоуменът ще спечели  изключително добра сума от ангажимента си зад океана. Още по- фрапантното в случая е, че Слави няма да плати и лев данък, тъй като фирмата му „Седем-осми” е регистрирана в офшорна зона. Така милионите ще остане в джоба му.

Той и музикантите му вече изнесоха спектакли в Бостън и Ню Йорк, на които се изсипаха около 6000 нашенци. Трифонов и хората му вече са в Чикаго, където ще изнесат два концерта. Предстоят визити в Лос Анджелис, Монреал(също два концерта) и Торонто. Навсякъде 90 процента от билетите са разпродадени, показа наша проверка.

Как протича турнето?

В Бостън гологлавият тв водещ бил посрещнат като месия, гръмнаха родни сайтове. С възгласи: „Слави президент“ завършил концерта му пред българската общественост в зала “Джон Ханкок хол“. Трифонов със сигурност е доволен, защото преди да замине за Америка, зложелателите му предвещаваха пълен провал.

Сайтът Клюки.бг пък съобщи днес, че тежка настинка се стоварила върху него часове преди концерта му в зала „Hammerstein Ballroom” в “The Manhattan Center” в Ню Йорк. Дългият изкарал спектакъла на инжекции, въпреки съветите на лекарите, да не злоупотребява със здравето си.

Турне в Европа?!

По наша информация Слави вече замисля и обиколка в Европа през пролетта на 2011г. Шоуменът и екипът му смятат да посетят Англия, Испания, Шотландия, Чехия, Гърция, Турция и Германия засега. Той вече е изнасял концерти в Мадрид и Лондон, и българите там с радост ще си платят, за да го гледат отново.