Под заглавие "Галатасарай преследва "българския Рууни" турският вестник "Йени шафак" съобщава за интереса, който турският отбор проявявал към българския футболист Валери Божинов.

Според информацията Божинов е разговарял с изпълнителния директор на Галатасарай Аднан Сезгин и е дал положителен сигнал във връзка с евентуалното си присъединяване към турския футболен отбор. Пред Сезгин Божинов казал, че може да дойде в отбора на Галатасарай, ако се разбере с настоящия си отбор Манчестър Сити.

Божинов скъса коленни връзки през август на дербито на Манчестър срещу Юнайтед и оттогава се възстановява.

Единственият проблем е с контузията на българския национал, пише "Йени шафак", като посочва същевременно, че вероятно футболистът ще може да се върне в играта още през следващия месец.

"Божинов, който играе и в българския национален отбор, е сравняван с известната звезда на англичаните Уейн Рууни заради бързината и ефективните си шутове", посочва "Йени шафак".

Повод за желанието на Божинов да се раздели с Манчестър Сити била липсата на интерес, с която футболистът се сблъсква след контузията, пише още турското печатно издание.

Сезгин е разговарял с Божинов по време на престоя си във Великобритания във връзка с преговори за трансфери. В Англия изпълнителният директор на Галатасарай е разговарял също с вратаря Андреас Исаксон.