Балкан победи днес втория в класирането Пирин Разлог с 3-2 в мач от 13 кръг на Югозападната В група. Победният гол за домакините стана след суперизпълнение на играещия треньор Мариян Христов. Гигантът остави на място трима защитници, нахлувайки в наказателното поле, попаде перфектен пас към Ивайло Стоименов и Кокала забоде топката в мрежата.

Това стана в 81-та минута. Преди това в 35-та домакините откриха след прострелно подаване и засичане на топката от Йонко Пейков след неумело пласиране на вратаря и защитата. Шест минути по-късно обаче именно срещу Пейков бе отсъдено нарушение за събаряяне на Влавислав Христов в наказателното поле, а Пандев бе точен от ялата точка за 1-1.

След това нормално първо полувреме тримата съдии решиха да опорочат второто. Четири минути след началото му главният рефер Мартин Александров отсъди втора дузупа за гостите, която не съществуваше, тъй като топката срещна прилепената ръка на защитник на Балкан. Последваха протести от страна на домакините, а след тяхя отново Пандев бе безпощаден от 11-те метра за 1-2.

Почти веднага обаче синът на скандално известния в миналото бивш шеф на съдиите Боре Александров даде дузпа и за Балкан, след като Райко Влъчков падна в наказателното поле и извади рамо. Веднага след това играчите на Пирин вдигнаха рефера във въздуха и не му дадоха дъх повече от пет минути, вследствие на което бе изгонен капитанът им Райков. Капитанът на Балкан Григор Стойчовски бе хладнокръвен и затвори устата на вратаря Мечов.

Макар и с десет души тимът от Разлог продължи да атакува, но не стигна до гол. Такъв можеше да бъде отбелязан от Балкан след груба грешка на Коемджиев. Въпреки некадърността им, реферите все пак не можаха да оплескат докрай истинската футболна битка на двата тима.