Кой не знае професор Вучков, кой не е чувал за него! Той е една от живите български легенди. Малки и големи цитират лафовете му, като "Гледам и не вярвам на ушите си!".

Той бързо се пали и говори с възбуда, особено за житейските несправедливости и безочието на родните продажни политици. Ноздрите му затрептяват, очилата блесват, Вучков сменя с бързината на картечница мимиките си. Когато се подготвя за интервю или за предаване, предварително пише словото си.

Около думите по белите листа слага множество драсканици, хаотични стрелки и геометрични фигури. Отстрани нагънатите в краищата хартии изглеждат издраскани с шарени маркери.

Но истината е, че професорът е сложил ред в хаоса - т.нар. драсканици всъщност са таен език, с който той си отбелязва коя дума или фраза с каква интонация да прочете.


За едни той е луд, за други - проводник на истината и справедливостта, за трети - безспорен шоумен. Той не може да бъде укротен, категорични са обаче мнозина.
За честото си присъствие в "Господари на ефира" професорът отсича: "Тия момчета ми вдигат рейтинга единствено." Вучков е категоричен, че нещо като не му харесва, е готов да спори с целия народ.

Моето предаване "Размисли и страсти" си има своите кусури, но ако има успех, една от причините е, че не съм лош актьор, казва професорът. Преди два дни обаче стана ясно, че след 5 години работа в СКАТ Вучков е склонил да се раздели с медията и да започне да прави ново предаване в ТВ2 - "Светът и човекът".


"Не може да си голям политик, ако нямаш въображение и способност интелигентно да фантазираш. Тодор Живков имаше повече въображение от днешните политици", казва професорът. Той е подвижна енциклопедия - може да говори по всякакви теми.

Най-любимите му естествено са политиката и жените.
"Най-вулканичната, най-огнената любов е възниквала между бедните през вековете. Вижте, ние можем да чакаме вулканичната любов, докато станем на 50 години.

Ти 50 години девствен ли ще стоиш? Не е задължително да имаш сексуална близост само ако изживяваш огнена любов, нарежда на един дъх Вучков. Той е категоричен, че харесва красавици, защото "съм симпатичен, привлекателен и неустоим.

Сега можете ли да кажете, че на моите години съм съсухрен, скапан и едва влачещ се!? Една хубава жена, ако е нормална, трябва да ме оцени дори само по вулканичната ми енергия!".

Професорът обаче с огорчение признава, че е бил сексуално близък с жени, които не са погледнали предаването му. "Не са прочели и една моя книга! А моите книги се четат дори от ватмани, хамали и цигани. Как да приема в сърцето си жена, която няма интереса на един ватман, шофьор или ром!?", роптае колоритният тв водещ.


Преди близо две години професорът ерген разказа, че често флиртовете му започват от пейката в някой парк. От натрупания опит по градинките той обаче се ожалва чрез медиите, че българките над 45 години по думите му се озлобяват, занемаряват физиката си и изобщо не плачат за леглото. А би трябвало, възкликна тогава Вучков.

Професорът се възмути и от феномена "красавицата и богаташът". "Гледам аз онзи ден една красавица, стройна като ваза. А той до нея тантурест, с огромен задник като три сандъка и кривокрак", разказа с неподражаемия си колоритен език популярният водещ.


Въпреки че преди две години чукна 70 години, Вучков признава, че танцува щуро. Предимно диско и рокендрол. Разнежва жените с оперна музика. "Имал съм партньорки, които не са били анатомически изрядни и физически съразмерими. Били са с асиметрични физиономии, но са имали мощно сексуално излъчване. Чарът е голяма работа!", разказва с плам популярният водещ.