35-ти поред хипермаркет на Кауфланд – България бе открит официално в Ботевград. Лентата прерязаха кметът Георги Георгиев и председателят на УС на Кауфланд – България Димитър Спасов

 “Филиалът в Ботевград е едно към едно, както останалите филиали, които сме открили в страната. Заема около 3000 кв.м площ. Предлага същия брой артикули, както и в останалите търговски обекти. И тук ще предложим на нашите клиенти гаранциите, които предлагаме навсякъде, а именно гаранция за най-ниска цена. Около 1200 подбрани артикула са с най-ниска цена в целия Ботевград. Кауфланд предлага и други гаранции – няма стока с изтекъл срок. Ако случайно се намери такава стока, клиентът я връща и в знак на извинение получава един лев. Закупена в Кауфланд стока винаги може да бъде върната или заменена. Ако двама човека от семейството са закупили един и същи артикул, може да върнат единият в магазина. Същото се отнася и за текстила. Ако сте закупили текстилен артикул и установите, че не ви е по мярка, може да ни го върнете. Друга гаранция е, че в Кауфланд на опашки не се чака. И тук даваме един лев, ако някой клиент е чакал повече от пет минути”, обясни пред журналисти Димитър Спасов. Той съобщи, че обектът на Кауфланд в Ботевград е изграден за 6 месеца, а вложените средства за реализиране на проекта възлизат на около 10 млн. лева.
В хипермаркета ще работят около 100 човека, които са предимно от Ботевград. Управителят на Кауфланд-Ботевград се казва Адриан Спасов и е от Плевен.
“Смятам, че ботевградчани и хората от региона заслужават такъв обект”, допълни Димитър Спасов. Той каза още, че стремежът на Кауфланд е да не се допуска разминаване в цените при покупка на промоционални артикули.
Кауфланд – Ботевград разполага със собствена пекарна. В нея клиентите могат да купят винаги пресен хляб, изпечен на място. В хипермаркета има отделни павилиони за готова храна, цветя и други стоки.

По време на откриването на Кауфланд кметът Георги Георгиев заяви, че за пореден път в Ботевград се случва нещо хубаво. Той благодари на инвеститорите за тяхната предприемчивост и находчивост, както и за решението им да изградят хипермаркет в нашия град.

Церемонията по откриването продължи с тържествен водосвет за здраве, отслужен от отец Борис, разходка в хипермаркета и коктейл за гостите.