В понеделник на 6 декември сутринта в Общинска администрация е получен сигнал от кметския наместник на с. Бойковец, че в река Равна има разлив на нефтопродукти. 
След подадения сигнал, група от Общината под ръководството на заместник-кмета Стефан Борисов, еколога и специалист от Гражданска защита са заминали на място на инцидента. Там са установили, че нефтопродуктите са изтекли от котелното помещение на почивната станция на Столичен градски транспорт.
За резултатите от проверката е съставен протокол със съответните предписания. Своевременно е информирана и Регионална инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ – София. Във вторник от там е изпратена мобилна група, която е направила обследване на река Равна и територията около почивната станция. От тяхна страна също са направени констативни протоколи по отношение състоянието на котелната инсталация, поддръжката и експлоатацията на котелното. Издадени са и съответните предписания за съхраняването на нефтопродуктите.
Направена е и оценка на замърсените до станцията територии. Резултатите от взетите проби се очакват, но на пръв оглед не се оказва наличието на предпоставки за сериозно нарушаване на екологичната обстановка в района на разлива и на реката.
Същевременно управителката на станцията е извикала специализирана фирма за почистване от такъв род замърсители. Вчера е пристигнала и специализирана техника за изпомпване на разлетите нефтопродукти в района на почивната станция, за да не продължи изтичането им в коритото на реката.
По този повод от Общинска администрация заострят вниманието на всички, които на територията на Общината имат такива горивни инсталации, да повишат своето внимание и контрола върху работата им. Съответните отговорни лица да проверят отново състоянието на техниката и начина на съхраняването на горивата.
И още едно предупреждение отправят от Общината, за навременно уведомяване в бъдеще чрез съответните кметства и отговорници за подобни инциденти.
За да се реагира навреме и да се вземат съответните мерки и действия. Защото разлива в Бойковец е станал предната седмица в петък, а сигналът в Общинска администрация е подаден в понеделник сутринта. 
Необходима е и по-голяма бдителност от гражданите на съответното селище, които чрез кметството да подават своите сигнали за всяка нередност или авария, която може да доведе до по-тежки последици.