ЦСКА посреща Левски в 16-я кръг на мъжкото ни баскетболно първенство довечера от 18 часа в поредното издание на „вечното дерби”. „Червените” са домакини в зала „Христо Ботев” в София и въпреки здравословните проблеми в състава ще се опитат да се реваншират пред своите фенове. Левски буквално разби съперника си по време на двубоя на 3-ти ноември в зала „Триадица” със 110:82 точки.

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски вече обяви, че няма да може да разчита в пореден мач на Людмил Хаджисотиров, но силните изяви на другия плеймейкър Майк Хендерсън могат да му послужат за успокоение. От състава на „червените” отсъстват още Ивайло Константинов и Любен Пасков, на когото предстои нова операция на контузеното рамо.

Любомир Минчев ще има на разположение всичките си състезатели, но проблеми му създават крилата Веселин Веселинов и Роб Престън, тъй като и двамата лекуваха травми до последно преди срещата. Престън почти сигурно обаче ще играе тази вечер, а Веселинов ще се появи, ако отборът се нуждае от помощта му. Вчера Левски тренира на пълни обороти, а тази сутрин „сините” направиха занимание и в зала „Христо Ботев”.

Гардът на Левски Асен Великов ще има двойна мотивация за успех. Днес той може да си направи хубав подарък за 22-я си рожден ден с победа над "вечния враг".

Отборът на ЦСКА е 5-ти във временното класиране с 8 победи и 7 поражения до тук, а „сините” са втори със само 4 загуби от 15 мача.

Шампионът ЛукОйл Академик пък излиза срещу Ямбол също довечера в изтеглен двубой от 16-я кръг на първенството. Срещата е от 18 часа в Правец.

Утре са мачовете Черно море – Дунав, Сливен – Рилски спортист и Балкан – Спартак Плевен.