Силно депресираният рапър Еминем се е превърнал в отшелник, който се утешава единствено с ядене, съобщи "Ивнинг стандарт".

Някога кльощавият Слим Шейди, който по Коледа беше в болница заради пневмония и проблеми със сърцето, на ръст няма 1.70 м, но вече тежи повече от 90 кг.

Семейството и приятелите му се безпокоят, че напълняването му е нездравословно. Певецът обаче не спира да се тъпче. Еминем, който някога се хвалеше с пристрастието си към екстази и викодин, сега се успокоява с мексиканска храна и филе миньон.

Всеки ден яде едно и също, като поръчва храната си в близък скъпарски ресторант. Той страда от безсъние. Докато в зенита на славата си, не спираше да ходи по нощни клубове, сега си ляга в 21.00 ч., но не може да спи дълго.

Обикновено става рано, но вместо да работи, гледа телевизия или играе на компютъра. Майка му, която неотдавна написа книгата "Синът ми Маршал, моят син Еминем", твърди, че той е неузнаваем.

"Оставил е русата си коса да израсне, така че само крайчетата са тъмни, лицето му е цялото в пъпки, наддал е толкова много, че това предизвиква всякакви здравословни проблеми.

От дете той често боледува от пневмония. Гърлото му редовно се възпалява силно, има и астма", казва майка му Деби Нелсън. Тя мисли, че той заприличва на Елвис Пресли - певеца, с когото непрекъснато го сравняват, защото взе музиката на бедните чернокожи певци и я направи модерна.

Еминем се затвори в дома си в Мичигън преди 18 месеца, когато беше убит приятелят му рапърът Пруф. Според Деби Нелсън Пруф бил единственият човек, на когото Еминем вярвал, след като се прослави през 1999 г.

Те се познават от деца и Пруф му е помагал при проблемите му с наркотиците и със съпругата му Ким. Отношенията на Еминем с Ким са трудни. Те се разделят и събират, но живеят в едно имение и си поделят грижите по 11-годишната им дъщеря.

Според близкият му кръг, в който е и рапърът 50 цента, Еминем надали ще тръгне отново на турне, защото не иска да се откъсва от дъщеря си Хейли. Тя обаче вече пораства и иска да е по-независима.

Въпреки това Хейли е единственият човек, който може да накара Еминем да излезе. Той редовно я кара на училище, ходи на родителски срещи и на балетните й концерти.

Хронично стестнителният певец обаче навън винаги се крие под якета или пуловери с качулки, тъмни очила и кърпи. Той не може да отиде никъде, без да го разпознаят фенове, дори до кварталния магазин.

Затова в редките случаи, когато излиза, се обгражда с бодигардове и пътува с конвой от автомобили.

Някогашният работохолик, не излизал от звукозаписното студио и непрекъснато пишел стихове на каквато хартия му попадне, сега прекарва времето си в интернет и пред телевизора.

Той се е откъснал и от роднините си и приятелите си, като твърди, че те го търсят само заради парите му.