Водачите на МПС няма да бъдат санкционирани при невписване на регистрационния номер на автомобила си върху новите годишни винетни стикери, напомнят от Агенция "Пътна инфраструктура".
Поради забавяне на приемането на измененията в Закона за пътищата, за предвидените санкции, АПИ внесе предложение, съгласно което, глоби или имуществени санкции за невписване в указаното поле на годишния винетен стикер на регистрационния номер на ППС, ще се налагат от 01.01.2012г.

Днес изтича срокът на валидност на годишните винетни стикери от 2010-та година. АПИ напомня на всички, че новите винетни стикери могат да бъдат закупени в Централното управление на Агенция „Пътна инфраструктура”, на бул. „Македония” 3, във всички офиси на Областните пътни управления, както и във всички 3300 пункта на компанията-дистрибутор, в т.ч. във всички пощенски клонове в страната.

Консорциум „Разпространение на винетни стикери” имат готовност да посрещнат завишеното търсене на винетки за 2011г., което се очаква в момента. Всички пунктове на дистрибуторите са заредени с новите стикери. В случай, че някъде се появи недостиг, екипите на РВС са готови да реагират веднага и да доставят винетки, след като получат сигнал от съответния обект.