Привърженик от агитката на Балкан бе задържан от органите на реда в зала Балканстрой по време на мача в неделя между Спартак и Балкан. Младежът прескочи парапета, когато играчът на домакините Дяковски спъна с футболен прийом откъсналия се Цветелин Иванов, а реферите  отсъдиха неспортсменско нарушение едва след много дълго колебание. Цяло щастие бе, че баскетболистът на Балкан не се нарани тежко.

Младежът със зелени одежди не се държа агресивно, а и веднага бе върнат на мястото си от охраната. Впоследствие обаче бе изведен извън залата и бе откаран в Първо полицейско управление в Плевен, което малцина разбраха. Тъй като бе облечен само по тениска и за да не замръзне в кауша, старши треньорът на Балкан Петър Клечков се обади по телефона на Илия Станков и го помоли да отнесе на задържания връхна дреха и храна. Възпитаникът на школата на Балкан, който от няколко сезона играе в Спартак и дори пусна корени в Плевен,  веднага се отзова на молбата, което му прави голяма чест.

" Най-трудно ми бе да разбера в кое точно управление е момчето. Занесох му яке, храна и минерална вода. За съжаление не ме пуснаха да го видя - каза след мача Лари Бърд от Скравена. - Мисля, че всеки би направил това. Въпреки че съм леко огорчен от поведението на няколко привърженици на Балкан, които по време на скандала, когато отидох да разтървавам скупчилите се играчи, ме нарекоха селянин от Скравена. Аз наистина съм роден в това село и го обичам като мое родно място, друг е въпросът, че родените в града не трябва да използват т.н. "селски номера". Още повече че намесата ми бе съвсем добронамерена".

Задържаният 30-годишен мъж, който бе задържан за 24 часа, бе освободен в понеделник и негови приятели отидоха да го вземат. По неофициална информация се е отървал само с глоба.

Снимка: botevgrad.com