20-годишна столичанка, теглила кредити с фалшиви и чужди лични документи, е задържана от столични криминалисти, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Документираните за сега случаи сочат измами на стойност около 10 000 лева.

Работата по случая започнала преди седмица, когато една от потърпевшите с изненада узнала, че на нейно име има сключени договори за кредити към различни институции.

Тя се обърнала за помощ към полицията и обяснила, че само за ден, от различни места, за нейна сметка били закупени газово-инжекционна система за автомобил на стойност 2500 лева, телевизор за 1799 лева, преносим компютър и маша за коса.

Три дни по-късно криминалисти на столичното Седмо РУП заподозрели извършителката М.П., известна на полицията с кражби и хулигански прояви. Тя е задържана в дома й в кв. „Дианабад".

По време на разследването служителите на реда установили, че младата дама е пазарувала и за сметка на друга жена, чиято лична карта била откраднала по-рано. Така М.П. придобила два лаптопа, навигационна система, телевизор - вещи, които по-късно продавала.

Изяснено е, че в първия случай дамата е ползвала личните данни на нищо неподозиращата жена, а във втория  - откраднала личната карта на момиче, което приличало на нея и теглила стоковия заем преди жертвата й да разбере за липсата на документите.

Материалите са докладвани в СРП. Наложена и е мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 800 лева.