Днес в Ботевград в мач от 22 кръг на Югозападната В група Балкан разгроми с 6-0 един от опашкарите в Югозападната В група - ихтиманския Ботев 1937.  Това бе първа домакинска среща на зелените от пролетния полусезон. Ще припомним, че първата  - с Перун Кресна, която трябваше да се състои на 28 февруари, не се игра по решение на съдиите и дежурния делегат заради недобре почистен терен и впоследствие бе отложена.

Гостите от Ботев се държаха чак до 37 минута, въпреки че пред вратата им вреше от голови положения. Тя бе разпечатана в 37-та минута, когато Йонко Пейков отбеляза с глава след ъглов удар и първото полувреме завърши при 1-0 за домакините.. Само две минути след началото на второто  балканци отбелязаха втори гол след удар с глава на изигралия силен мач Иван Георгиев.

В 74-та минута Красимир Петров вкара първия от трите си гола в тази среща. В 79-та реализира дузпа, като след отсъждането й гостите останаха с човек по-малко - главният рефер Пламен Божидаров изгони капитана на Ботев. Своя хеттрик Краси Петров оформи в 88-та след извеждащ пас на Ивайло Стоименов. Преди това младокът Радослав Младенов вкара първия си гол за мъжкия тим почти веднага след като старши треньорът Мариян Христов го пусна в игра.