Незрящият талант Кристиян Григоров избра родното Етрополе за премиера на  новата си книга.
Дългоочакваното събитие привлече много хора в Актовата зала на гимназията, а най-приятната изненада бе участието  на известния шоумен Део. За никого не е тайна, че между русокосия водещ и Крис съществува голямата привързаност. Приятелството на двамата води началото си от 2009 год., когато с подкрепата на момчето, Део стана победител в благотворителното издание на „ВИП Брадър”.
Първото художествено произведение на Крис носи заглавието „Хог и неговата банда” и е част от поредицата „Седем невероятни приключения”. Младият автор сподели, че писането на книгата му е отнело една година, а редакцията по нея - две.
Идеята за пресъздаването на морски битки между жестоки пирати и смели моряци  дошла най-вече от приключенските романи на Жул Верн. Шестнадесетгодишният писател благодари на всички, помогнали романа да види бял свят. Изтъкната бе огромната заслуга на художника Николай Георгиев, направил въздействащите илюстрации.
Избрани откъси от „Хог и неговата банда” прочете  преподавателят по литература Цветанка Спасова. В качеството си на професионалист тя даде висока оценка на уменията на Крис да използва подробни описания и научнообосновани факти, което придава достоверност на разказа.
Део  от своя страна проведе кратко състезание по четене с публиката, раздавайки награди на участниците. Свежа закачка към водещия бе негов шарж като пиратски главатар, дело на гимназистките художнички Радина Иванова и Мария Георгиева.
На пиратска тематика имаше и танц, също подготвен от ученици от училището. Радост за публиката бяха музикалните изпълнения на самия Крис и на приятелите му Тити, Владислава и Тихомир.
Да продължи да сбъдва мечтите си и в най-скоро време да има представяне на албум с песни бе пожеланието на Део към талантливеца от Етрополе. Бурните аплодисменти дадоха да се разбере, че към това се присъединява и останалата част от аудиторията. Премиерното представянето на книгата завърши с раздаване на автографи от автора и много общи снимки.
Текст: Бистра Александрова – etropole.info