На днешното заседание на общинския съвет бе обсъден отчетът за работата на Районното управление на полицията в Ботевград през 2010 година.
Съветниците гласуваха много добра оценка, но бяха направени и някои препоръки към работата на местните полицаи. На първо място – по-ефективни действия в борбата с битовата престъпност, засилено полицейско присъствие в отдалечените села и квартал „Север”, адекватни мерки за спазването на Закона за движение по пътищата и ограничаване движението на каруци по улиците на населените места.
Кметът Георги Георгиев отправи критика към работата на полицейския участък в Новачене. В отговор представителят на Областната дирекция на полицията Петър Соколов заяви, че ще бъде анализирана дейността на участъка и ще се вземат конкретни мерки за повишаване  ефективноста му. В същото време бе посочено, че точно в ПУ Новачене е постигната най-висока степен на разкриваемост на престъпленията – 73 на сто.
Полицейското управление в Ботевград работи с 14 души по-малко от определения щат. Съветниците решиха да изпратят становище до ръководството на МВР да се ускори назначаването на полицаи и попълване на целия състав на районното управление в Ботевград.