Александра (17г.), Антоана(13г.), Антония(14г.), Боряна(11г.), Валентин(14г.), Виктор(14г.), Глория(11г.), Женя(11г.), Лора(14г.), Светослава(12г.), Светослав(15г.) и Юлиян(18г.)  - това са 12-те деца, които загинаха във водите на Лим преди точно 7 години.

На 4 април 2004 г. група от 34 ученици и 16 възрастни се прибират от екскурзия в Дубровник. Повечето от пътниците в автобуса са деца от училище "Николай Катранов", гр. Свищов.

Към 22 часа българско време, на завой на планински път шофьорът изгубва контрол над превозното средство.

Автобусът се спуска около 15 метра по стръмен бряг и пада в коритото на река Лим при сръбското село Гостун, разположено между градовете Биело Поле в Черна гора и Приполие в Сърбия. Той потъва за броени минути в придошлата река Лим.

Седем години по-късно ученическите екскурзии през нощта са забранени, а шофьорът Илия Измирлиев излежава 4-годишна присъда. Водачът първоначално беше осъден на 7 години лишаване от свобода, но след обжалване срокът беше намален.

След трагедията родителите на загиналите деца учредиха фондация "Ангели от Лим". Всяка година през април фондацията организира Дни на "Ангелите от Лим". На мястото на катастрофата, на брега на река Лим между Сърбия и Черна гора, беше издигнат мемориал в памет на децата, които представлява пречупени ангелски криле.