Общо събрание с точка от дневния ред за избор на нов президент на БФБ ще има най-късно през есента. Това е официалното решение на Управителния съвет на централата, който заседаваше днес. Членовете на УС са се обединили около идеята за издигане на кандидатура, която да бъде подкрепена от абсолютно всички клубове. Целта е да бъде намерен достоен заместник на вече покойния шеф Михаил Михов, който почина на 30 март от масивен инфаркт. Съответната личност да бъде със сериозни финансови възможности с оглед ангажиментите, които има БФБ, както и високите амбиции на централата през следващите години.

Управителният съвет ще се събере отново през следващия месец по време на четвъртфиналите на НБЛ. За този период всички членове трябва да помислят за предложения за евентуален кандидат. В случай, че през май нищо не е ясно, процедурата ще продължи цяло лято. По думите на изпълнителния директор Георги Глушков Общо събрание със сигурност ще има най-късно преди старта на новия шампионат през октомври.

Също така днес бе приет и финансовият отчет на БФБ, както и бе взето решение финалите на Младежката лига да бъдат играни във Формат на Финална четворка. Също така бяха направени уточнения около Наредбата за подрастващи финансовите условия по зоналните първенства.