Двама души са загинали, един е с опасност за живота и 35 са ранени при пътни инциденти през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В страната вчера са станали общо 24 произшествия.

В района на София са станали две тежки и 51 леки катастрофи, при които са ранени двама души.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Пътните настилки в по-голямата част от страната, включително и тези на автомагистрали "Хемус", "Тракия" и "Марица", са предимно сухи, а мокри участъци има на отделни места в област Смолян, където превалява сняг.

По високите и усойни места на проходите все още има опасност от заледяване.

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, както и Дюлински за товарни автомобили. Поради пропадане на мост е затворен пътят Радко Димитриево-Друмево в Шуменска област.

Въведени са следните ограничения.

Всички моторни превозни средства да са с вериги, а тежкотоварните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово и Превала.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка - Вратник и Петрохан и по пътя Костенец - Самоков, над 15 тона по пътя Враца - Бойчиновци при моста над река Огоста, както и пътя Хасково - Кърджали, в участъка Черноочене - Кърджали, както и над 20 тона през Айтоски проход.