Изминаха четири години след като шоумен номер 1 разкри публично, че е тежко болен. Тогава Слави Трифонов заяви, че ослепява и докторите не могат да разберат какво му има... От тогава водещият носи специални очила с диоптери, които до момента не е свалил.

Всичко това породи адски много слухове. Най-страшният от които, че страда от коварното и неизлечимо заболяване - множествена склероза. Последвалите здравословни проблеми - чупенето на крака, новите проблеми с очите и прочее, се "отдаваха" на страшната болест, пише в. "Шоу".

В последната половин година се оказа, че Трифонов все по-често ходи в чужбина за по няколко дни. Мълвата веднага понесе, че той посещава най-известните специалисти в света с надеждата да спаси живота си.

Преди време Слави призна, че се страхува да не ослепее. "Не мога да кажа, че съм от желязо. Представяш си, че няма да виждаш, че филмът "Усещане за жена" може да се превърне в реалност. Не е много приятна мисъл...", изповяда се шоуменът. "По едно време не бях добре нито физически, нито психически. Бях изперкал. Не знам дали е слабост, но знам, че не е това нещото, което може да ме счупи, каквото и да стане. Животът ти предлага битки, това е карма", връща лентата Слави.

Известният невролог и психотерапевт д-р Бончо Бонев следи състоянието на Трифонов от дълги години. "Наблюдавам Слави отдавна и виждам, че нещо в този човек се променя. Той винаги е напрегнат, нервен и понякога не може да го скрие дори от зрителите - избухлив е, крещи без причина. Слави обаче не умира, както се прокраднаха приказки. Симптомите, които той коментира в интервюто си преди, говорят за това, че в момента наистина протичат възпалителни процеси в структурата на мозъка му, където се преплитат двата очни нерва. Възможно е това да е следствие от синузита, който Слави е прекарал преди време, и който е могъл сериозно да засегне мозъчните му структури", обяснява пред вестника д-р Бонев, който с половин уста потвърждава слуховете, че продуцентът има множествена склероза. "Той твърди, че преди време е загубил едното си око, а сега е на път да загуби и второто, чието централно зрение е увредено. Най-вероятно става въпрос за ретробуларен неврит, който в повечето случаи е симптом на множествена склероза. В случая изключвам напълно тази диагноза, тъй като липсват други специфични симптоми, които да потвърдят категорично това заболяване."

Друго, което прави впечатление според специалиста е това, че телевизионера често се поти докато води. "Значи е засегната и вегетативната му нервна система. Но не този проблем е водещият при него, а един невротичен спазъм, който при Слави е силно изразен.... Увредена е имунната му система, а реагират и всичките му останали органи и мозъчни структури. Т.е., организмът му вече се е превърнал в развалина и трябва да се вземат мерки за възстановяването му, докато не е станало късно.... От колеги съм чувал, че той наистина взема анаболи. Нали виждате какви големи мускули има? От какво друго са, ако не от анаболи?", пита се доктора и допълва: "Освен това знам, че използва най-различни хранителни добавки, но те не винаги съдържат това, което пише в анотацията им. Така че, твърде възможно е и те да са допринесли за сегашното му състояние. Като добавим и другите неща, за които говорех, пъзелът се нарежда", коментира пред "Шоу" д-р Бончо Бонев.