Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград е включена в проект „Подкрепа за осигуряване на подходяща и ефективна инфраструктура на бюрата по труда, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали”. Той е разработен по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013 год.”.
Проектът бе представен днес в Бюрото по труда. По него се предвижда да се монтира асансьор на определеното за тази цел място, което ще улесни достъпа на хора с увреждания до Дирекцията, да се извърши ремонт на сервизните помещения, които ще могат да се ползват и от граждани. Това са само част от по-важните дейности, застъпени в проекта, каза Сашка Кирилова, експерт в Бюрото по труда.
Проектът обхваща общо 41 бюра по труда в страната. Основната цел на разработката е да осигури необходимата материална среда за ефективно действие на системата по заетостта за постигане на социално сближаване и реинтегриране на уязвимите социални групи, които са с най-малки шансове за участие и реализиране на трудовия пазар.
Предвиденото финансиране по проекта е в размер на 5 474 121 лв. 85 на сто от средствата се осигуряват от Европейския социален фонд, а останалите 15% - от националния бюджет.