Категорична победа със 106-64 постигна днес абсолютният лидер Лукойл Академик при гостуването си на Балкан в мач от предпоследния кръг на редовния сезон на НБЛ. В срещата нямаше никаква интрига, превъзходството на шампионите бе изразено и те лесно стигнаха до 27-ия си успех от 27 мача.

Към здравословните проблеми в Балкан се прибавиха още два. В този мач не игра Любомир Лилов, тъй като по време на последната тренировка вчера получи болки в единия крак. Димитър Филипов пък навехна глезен по средата на днешната среща и не влезе до края. Наложи се в игра да влязат юношите Райко Дундалов и Пламен Дончев. Почти сигурно е, обаче, че Лилов и Филипов ще бъдат готови за гостуването в петък на Евроинс Черно море.

За Лукойл Академик също не играха двама баскетболисти, коитос е възстановяват - Тенчо Банев и Дамян Стояновски. Най-резултатен с 20 точки за победителите бе Травис Питърсън, който отбеляза 20 точки. С 19 е капитанът Тодор Стойков, със 17 е Девин Грийн, 13 има Брендън Хийт, Ламонт Мак завърши с 10.

За Балкан Георги Давидов отбеляза 12 точки, с по 10 са Крум Дойчинов и Цветелин Иванов, Филипов е с 9, Вучков има 7, Дончев вкара 6.

Въпреки загубата, която бе очаквана, Балкан не може да бъде изместен дори теоретично от третото място, тъй като в Самоков Левски се наложи над Рилски спортист със 70-64. В Ямбол местният Тунджа спечели срещу Евроинс Черно море с категоричното 82-66, а в Плевен Спартак победи последния Черноморец с 82-73.

Снимка: Любомир Г. Лилов