Двама перничани са задържани в полицията в Рила за повреждане на автопатрулен автомобил и посегателство срещу полицай, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Кюстендил.

Автомобилът "Опел Вектра", с който пътували двамата агресивни мъже, е спрян за проверка на пътя Рила - Кочериново, при разклона за село Смочево. Автомобилът е бил без винетен стикер.

Докато служителите на реда пишели акт за установяване на административно нарушение на 22-годишната водачка на автомобила, двамата пътници излезли и влезли в саморазправа с полицаите. Единият скъсал пагон на пишещия акта, а другият - счупил предното стъкло на служебния автомобил "Опел Астра" с дърво, обработено като бухалка.

Двамата мъже, които са на 28 и 30 години, са закарани в Районно управление „Полиция" - Рила, където продължили да ругаят полицаите, отправяли закани и заплахи за убийство. Единият от мъжете е счупил с крак стъклото на една от входните врати на управлението.

От полицията поясниха, че задържаните са били във видимо нетрезво състояние, отказали са да бъдат тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества. При направената справка е установено, че имат богат актив от противозаконни деяния - кражби, грабежи, изнасилвания.