Голф клуб „Правец”, разположен на езерото в Правец, вече е напълно завършен и ще бъде официално открит на 14 май  от 18.00 ч. Игрището вече разполага с  18 дупки за игра, клубна къща и голф академия. Официалното откриване ще започне тази събота с прерязване на лента и символичен удар на 18-а дупка и ще продължи в неделя с голф турнир, в който участие ще вземат рекорден брой участници от България и чужбина. Специални гости на събитието ще са изпълнителният директор на PGAs of Europe (Организацията на европейските професионални голф асоциации) Иън Рандъл и Питър Харадин (световноизвестен архитект с над 200 реализирани голф проекта в целия свят, който е проектирал и голф игрище “Правец”), представители на изпълнителната и местната власт, дипломати, бизнес-партньори.
Откриващият турнир The Braemar Golf Team Challenge ще започне в неделя, 15 май, от 9.00 ч., в който ще се включат рекордните 134 голфъри, сред които самият Иън Рандъл и синът на Питър Харадин – Майкъл, който пристига в страната специално за събитието. В голф надпревата ще вземат участие и представители на БГА,  Карол Мистрик – посланик на Словакия, Дейвид Хартшорн, Голф директор на PGA National Russia, български и чужди журналисти, както и още много други запалени голфъри.
Състезанието е организирано съвместно с мениджърската компания на Голф клуб „Правец” – Braemar Golf – St Andrews.
Специалният гост на събитието Иън Рандъл ще направи финален оглед на завършеното игрище преди провеждането на Европейския шампионат по голф за клубни професионалисти – турнир на PGAs of Europe, на който Голф клуб „Правец” е домакин между 27 и 30 септември 2011 г. Иън Рандъл ще бъде придружен от директора на турнира PGA Professional Championship of Europe Едуард Джонсън, който ще отговаря и за провеждането на професионалното събитие през септември в Правец.
С прерязване на лентата на напълно готовия голф комплекс в събота в 18 часа, ще бъде завършен и финалният етап по изграждането на луксозния комплекс Pravets Golf & SPA. Освен професионалното голф игрище, комплексът разполага с хотел от веригата RIU, уникален конферентен център за 500 души, 3000 кв. м. SPA център, открит басейн с олимпийски размери, казино, тенис кортове.
 Вратите на тренировъчното голф игрище са отворени в неделя след 13.00 ч. за всички желаещи, както беше и при откриването на първите 9 дупки през 2010 година.
Като официален превозвач на събитието,  Renault  ще предложи на всички гости тестово шофиране на новия си модел Latitude.