На 19.05.2011 г. на Градски стадион "Спортист" в гр. Своге за 12 пореден път се проведе областното състезание на Младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец".  Състезанието е в две дисциплини: пътека 100 метра с препятствия и щафета 400 метра.
В състезанието участваха 11 отбора от Софийска област – победители в районните състезания.
Отборът от СОУ "Христо Ясенов" - Етрополе спечели трето място.
През тази учебна година отборът се състои предимно от нови състезатели, които досега не са се занимавали с такава дейност. Ето защо ІІІ-то място е голям успех.
Състезателите от СОУ “Хр. Ясенов” са с традиции в тези състезания. През 2003 г. за първи път станаха областен първенец, през 2009 г. също, като миналата 2010 г. отборът на МПО “Млад Огнеборец” – Етрополе зае второто място.
В гр. Своге младите огнеборци получиха отборна купа за ІІІ-то място в проведеното областно състезание, медали и индивидуални награди. Подготовката на младите огнеборци всяка година се провежда под ръководството на инструктора на отбора Главен пожарникар Милан Миланов и с помощта на Младши инструктор Стамен Стаменов. 
Ръководството на Районна служба за "Пожарна безопасност и защита на населението" - Етрополе  изказва благодарност за оказаната помощ от всички съпричастни с  провеждането на състезанието.