Президентът на Спартак Плевен Цветан Антов заяви, че клубът няма да се закрива. Пред BGbasket.com той самият каза, че не знае за такова нещо, като в същото време се чуди как може Общината да е гласувала едва 15 000 от бюджета си за баскетболния клуб, който участва на най-високото ниво в България:

Каква е ситуацията със Спартак?

„Ясно е на всички, че в отбора има финансови затруднения, ние сме втора година така. Няма такова нещо, че до дни ще бъде закрит клуба. Аз съм президент и няма как да не знам, ако нещо такова ще се случва. Освен това Спартак не е само представителният мъжки тим, така че всичко това е малко несериозно.

Сутринта е имало сесия на Общинския съвет и разбрах, че са гласували да дадат 15 000 лева на баскетбола, което за мен е обидно. За футболния отбор за гласувани 50 000 лева, а той дори не е професионален. Ние играем в лигата, на най-високото ниво и да ни дадат колкото на волейбола и на хандбала не е нормално.

Финансовите ни затруднения трудно могат да се оправят така изведнъж. Мъжкият отбор може и да не играе в лигата ако не отговаря на финансовите параметри, но нали има и по-долна група. Аз под закриване разбирам въобще да няма никакъв баскетбол, да няма нищо."

Толкова ли няма хора от Плевен, които да подпомагат отбора на Спартак?

"В Плевен няма никакъв спорт. Явно или няма хора с пари, в което се съмнявам, или нямат интерес и желание да дават за какъвто и да е вид спорт. Разбирам да има 10 спорта и в баскетбола да не искат да дават, то тогава бих имал обяснение. По-миналият сезон закриха и двата футболни отбора, които бяха в Б група, така че след като Общината не намира начини, то за мен е сложно. Даже през годините аз съм намирал пари за Спартак от фирми, които не са плевенски, което е жалко. Фирми, които не са били от Плевен са помагали финансово на клуба, а в следващия момент от града има само една фирма, която от 10-11 години е с нас, единствената."