С посещението на Тотю Младенов – министър на труда и социалната политика в Етрополе беше даден старт за започване на преустройството на старата болница.
По решение на Общинския съвет, в половината от сградата ще бъде настанен, с увеличен капацитет, Дома за стари хора. Останалата част ще послужи за деца в неравностойно положение от Етрополе и Бела Паланка.
Вчера кметът връчи договора за изпълнение на проекта на представителя на фирмата-изпълнител „Васмит”. Работата ще трябва да приключи в рамките на 5 месеца, а стойността на обекта е в размер на около 700 000 лева и се изпълнява по проект „Красива България”. Половината от средствата са осигурени от Министерството на труда и социалната политика, а другата половина са от Общината.
На церемонията присъстваха Емил Димитров – народен представител, Красимир Живков –областен управител, Мария Кунина – заместник-областен управител, Наталия Кънчева – директор на Регионална дирекция за социално подпомагане, Линко Лелов – областен координатор на ПП ГЕРБ, д-р Цено Глогов - председател на ОбС, Росица Христова - заместник-кмет на общината, ръководството и служители на Дома за стари хора и на болницата и много граждани.