Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

Пътните настилки в по-голямата част от страната и на автомагистралите „Тракия", „Хемус", "Марица" и „Люлин" са сухи. Мокри участъци има в района на Добрич, Тервел, Генерал Тошево, Велико Търново и София. Дъжд вали в района на Велико Търново. В ремонт се извършва на автомагистрала „Тракия" между 209-210 километър във връзка за изграждането на пътен възел на магистралата.

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Дюлински за товарни автомобили.
Въведени са следните ограничения за движение на МПС: Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход.

До 15 септември за времето от 16.00 до 22.00 часа се забранява преминаването на МПС с обща маса над 3,5 тона по пътя Стара Загора - Сливен. Движението се осъществява по маршрут Стара Загора - пътен възел Мъглиж - Сливен.

До 10 септември се затваря пътят Звъничево-Варвара. Обходният маршрут за пътуващите към Велинград е през Септемврийски ханчета, Варвара, пътна връзка на село Братаница и Ветрен дол за Пазарджик, общински пътища през село Мокрище, път през Пазарджик.

До 30 септември 2011 г. е забранено движението на тежкотоварни превозни средства, ремаркета и полуремаркета, селскостопанска, земеделска и специализирана строителна техника по републиканската пътна мрежа първи клас, както и по автомагистралите за времето от 16:00 часа до 22:00 часа за последния работен ден или предпразничен ден, както и за последния почивен или празничен ден.

Затворен е пътят Бургас-Звездец-Малко Търново между 280 и 283 километър. Движението се осъществява по старото трасе на пътя със скорост от 30 км/час.