Регионалният интернет доставчик ЕВО скоро ще предлага у нас по-бърз широколентов достъп и информационни услуги по оптичен кабел от рода на IPTV.

Компанията повишава капацитета на мрежата си чрез партньорство с Nokia Siemens Networks, която ще достави своята технология GPON (Gigabit Passive Optical Network) за повишаване на капацитета на ЕВО.

Съгласно тригодишния договор, Nokia Siemens Networks ще достави оборудването, което ще се монтира в домовете на клиентите на EVO.bg, за да им осигури едновременно връзка с интернет, IPTV и стационарен телефон.

Ще бъдат доставени също оборудване за оптични линии (Optical Line Termination Unit), което ще обедини трафика от клиентските устройства, и услуги като инсталация и поддръжка на оптичната инфраструктура.

„В България се наблюдава повишено търсене на широколентов достъп и нови услуги, които могат да се предлагат пакетно”, коментира Дитмар Апелтауер, ръководител на региона Централна и Източна Европа, Nokia Siemens Networks.

Решението на Nokia Siemens Networks ще позволи ефективно и икономично разширяване на мрежата на ЕВО и ще гарантира качеството на услугите, заяви Росен Великов, изпълнителен директор на ЕВО ООД.