С изискано и много стилно парти в ресторант „Нобилис” на 9 юли бе отбелязан краят на ротарианската година. По традиция досегашният президент на Управителния съвет Симеон Миков бе сменен поради изтичане на едногодишния мандат. Преди да предаде ротарианската огърлица той направи отчет за реализираните от ротарианците проекти през изминалата година. Симеон Миков връчи и грамоти на най-изявенит ротарианци за безкористната им служба в полза на обществото. След това той представи новия президент на „Ротари клуб-Ботевград” - Иван Минев. „Приемам президентската огърлица с чест и с голяма отговорност”-заяви той. Иван Минев благодари за гласуваното доверие и произнесе приветствие към всички присъстващи. Той представи и екипа, с който ще работи. Негов заместник е Николай Йорданов, а секретар Елена Първанова. В Управителния съвет са още Иван Багелейски и Христина Николова.
Церемония по ротация на ръководството бе извършена и в дамския клуб „Инер Уил”. Досегашният президент Виолета Филипова предаде огърлицата на д-р Марияна Горгачева, която ще ръководи организацията до юли догодина.
В края на официалната част отец Тошко отслужи водосвет за здраве и благополучие на ротарианците, техните съпруги, приятели и гости, благославяйки предстоящите начинания, които клубът ще реализира в полза на обществото.
Вечерта продължи със стилни изпълнения на джаз певицата Неве, на която със саксофон акомпанимира Павел Павлов.