Управителният съвет на БФ Баскетбол се събра вчера, за да разговаря с представителите на отборите за ситуацията с Националната баскетболна лига, която повече от година си няма мениджър. Клубовете поискаха на следващото заседание, което ще бъде през август,  управителният съвет да предложи няколко варианта за поста.

“Това е основният въпрос за Лигата, който се коментира отдавна,” сподели спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков по темата. “Аз отдавна казах, че ако всички отбори не са единодушни по отношение на мениджъра, тогава той трудно би работил. Коментирахме, но не стигнахме до решения, разбрахме се да се видим отново.”

Везенков подчерта, че друг е човекът, който трябва да говори от името на всички, но сподели своето мнение - какъв трябва да е новият мениджър на НБЛ:“Има доста различия между отборите. За мен, моето мнение е, че мениджър трябва да е човек, който може първо да организира първенството, да намира пари, да търси пари, да създаде продукт от тези отбори, да намери телевизия да се предават мачовете, да се улесни отборите, да има някакви приходи… Това е моето виждане. А да назначим някой, само за да се нарича мениджър - виждате, че хората от федерацията се справиха и без мениджър тази година…”