ето какво написа Антония Петрова във фейсбука си веднага след отвличането:

"Вярвам че доброто е повече от злото в този свят, както и вярвам в човещината на българите и тяхното чувство за съпричастност. За съжаление никой не може да се предпази от заобикалящото ни зло и негативизъм. Подобно нещо може да се случи на всеки, никой не е застрахован и никой не може да бъде отговорен за действията на другите. Моля да се поставите на мое място и да проявите разбиране! :) Благодаря"

А ето какво сподели и похитителят й Александър."Купих къща на Антония и на майка й, дадох им коли. Инвестирах в нея 2 млн. евро, а тя си хвана друг", е записал в показанията си пред полицията бившият приятел на Антония .

Болезнена ревност, пари и инвестиции без покритие стоят зад отвличането на миската Антония Петрова, твърди "България Днес". "Александър й помогна за титлата "Мис България". Но на нея й писна от ревността му", сподели една от най-близките приятелки на Антония. През последните седмици Александър често звънял по телефона на Антония. Заплашвал е и семейството й, споделиха нейни близки.

"Очакваше се да стане нещо. Всички бяха нервни. Родителите й реагираха веднага и бързо се обадиха в полицията, въпреки че не бяха с нея в момента на отвличането. Те явно бяха подготвени и не се поколебаха как да действат", сподели едно от момичетата, което е било с Антония във фаталната нощ.