През този мандат ОбС е гласувал повече от 102 предложения за подпомагане на нуждаещи се жители на общината. За сравнение в община Мездра, която е голяма колкото нашата, са гласувани само три. Това съобщи съветникът Йордан Йорданов по време на обсъждането на докладната за отпускане на 10 000 лева за ремонт на покрива на Стоянка Дудина, който бе изпепелен от мълния. Йорданов каза, че дори е излишно да се подлага на обсъждането това предложение. “Общината има социална политика, която се изразява в подпомагане на нуждаещи се жители. Случаят е точно такъв”, подчерта съветникът от мнозинството.
Предложението за отпускане на средствата подкрепиха 23-ма съветници. “Въздържал се” гласува Антон Стоянов от “Атака”. Според него начинът, по който общината помага в случая, не е правилен. “Би могло да се помогне чрез фондация или друга организация”, каза съветникът. Той изрази мнение, че средствата за възстановяване на покрива се отпускат “предизборно”.
“За някой кметските избори може да са от първостепенно значение, но за мен не са. Общината помогна при природните бедствия в Трудовец и Врачеш, ще помогне и сега.  Нашата община е социална и не приемам упреци, че начинът, по който подкрепяме хората в труден момент, не е правилен”, отговори кметът Георги Георгиев.