Непълнолетен младеж с психично заболяване простреля смъртоносно свой съсед, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Пазарджик.

Престъплението е извършено снощи във велинградското село Грашево. Малко след 22.00 часа на телефон 112 в Районното управление "Полиция"-Велинград се получил сигнал за прострелян мъж в село Грашево. Незабавно към мястото се отправили два дежурни автопатрула и екип на „Спешна помощ”.

Пристигайки на мястото униформените установили, че неизвестен е прострелял в областта на главата 34-годишния жител на селото М.Т. Пострадалият, който бил в тежко състояние е транспортиран от линейка по спешност в Пловдив, но по пътя е починал. Успоредно с това е сформиран екип от криминалисти, експерти, младши-полицейски инспектори и разследващ полицай за работа по изясняване на случая.

В хода на разследването се установило, че извършител на деянието е 17-годишен младеж, който е съсед на простреляния мъж. Той е заловен в дома си и откаран в ареста на Районно управление „Полиция” (РУП)-Велинград. На около 400 метра в гориста местност полицаите открили скрита в чувал ловната пушка, с която е извършено престъплението. Оръжието е гладкоцевно, незаконно притежавано с изтрити серийни номера. По първоначални данни извършителя страда от тежко психично заболяване. Трупът на М.Т. е откаран за аутопсия в „Съдебна медицина”-Пазарджик.


Процесуалните действия по документиране на извършеното тежко престъпление продължават, образувано е дознание.