Задържан е 65-годишен мъж, стрелял с въздушна пушка по 11-годишното дете в столичния жк „Свобода”, съобщиха от пресцентъра на МВР.

11-годишното момче е в болница, животът му е вън от опасност. Сигнал за инцидент с 11-годишно момче в жк. ”Свобода е подаден вчера около 14.50 часа във Второ Районно управление „Полиция” (РУП). По първоначални данни пред блока в квартала си играели група деца. Подразнен от шума, съсед стрелял срещу тях от прозореца на апартамента си и улучил в левия крак 11-годишното момче.

То веднага е откарано в Института „Пирогов”, където било оперирано. В хода на предприетите действия, служители на столичното Второ РУП установили и задържали стрелеца - А.М. на 65 години. Установено е още, че въздушната му пушка е преработена за стрелба с флоберови патрони.

При последвало претърсване в жилището му криминалистите намерили и газов пистолет с боеприпаси за него, стоп и щурмова палка - за съществуването им не е дал смислени обяснения.

По случая е образувано досъдебно производство. А.М. е задържан за 24 часа. Назначени са необходимите експертизи. Предстои доклад на материалите в Софийска районна прокуратура.

Работата по разследването продължава.