Ръководството на общината даде висока оценка за дейността на “Балкангаз 2000” АД през 2007 год. "Дружеството е увеличило битовите си абонати през миналата година" - това бе основният мотив, които изтъкна градоначалникът.

Кметът на общината Георги Георгиев отправи една забележка към ръководния екип на газовото дружество: “Преустановете практиката да взимате пари от хората и да не ги подвързвате с газ в определения срок” – каза той.

Градоначалникът предложи ОбС да гласува да бъде намалена заплатата на изпълнителния директор на “Балкангаз 2000” Тихомир Николов от 1414 лв. на 816 лв., колкото получават зам.-кметовете на общината. Другата по-важна точка в проекта за решение бе с печалбата на дружеството от 71 000 лв. да бъдат погасени част от задълженията на болницата за газ.

Единствено председателят на  Комисията по териториално развитие в ОбС  Евгения Ананиева  обяви, че не подкрепя становището на общината в частта да бъдат намалени заплатите на ръководния екип.

“Г-жо Ананиева аз извиках Тихомир Николов и му казах да ви вземе на работа в газовото дружество. Аз мога да поискам от него да направи и обратното. Знам, че той ще го изпълни” – отговори Георги Георгиев.

По отчета на “Балкангаз 2000” отношение взе общинският съветник от БСП Михаил Димитров. “Никъде в отчета не е посочено колко молби на граждани, които искат да бъдат включени към газовата мрежа, не са удовлетворени. Искам да знам тези молби въобще завеждащ ли се? – попита Димитров. – Не виждам връзка с обвързването на заплатата на управителя  с тези на зам. –кметовете” – допълни той.

Михаил Димитров не получи обяснения и конкретен отговор на въпроса си. В крайна сметка само той от присъстващите съветници гласува “против” приемането на отчета на “Балкангаз 2000”.