Дейността  на ВиК за миналата година получи висока оценка от кмета на общината. “Ботевградска община няма проблеми с водоснабдяването. Препоръките ми към ръководството на ВиК “Бебреш” са да инвестира в поддържането и разширяването на водопреносната мрежа, както и да обърне внимание на събираемостта на таксите за вода от частни и обществени абонати” – заяви Георги Георгиев.

Общинските съветници поставиха редица въпроси на управителя на общинска фирма ВиК Гачо Гачев, свързани с качеството на водата, състоянието на канализацията, тарифите за ремонт на стари и поставяне на нови отклонения.

“Питейната вода в общината се подлага на постоянен и периодичен мониторинг. Изследванията показват, че тя отговаря на Българския държавен стандарт.
Канализацията също е в добро състояние. Вярно е, че има проблем с оттичането на водата по време на проливни дъждове. Мога да кажа, че работим за разрешаването на този проблем. Що се отнася до тарифите за ремонт и поставяне на отклонения – те са посочени в общите условия на дружеството” – отговори Гачев.

Съветниците гласуваха предложенията на кмета да бъде намалена заплатата на управителя на ВиК от 1414 на 816 лв., с печалбата на дружеството за миналата година, която е в размер на 38 000 лв., да бъдат погасени част от задълженията на болницата за вода. В края на февруари Гачо Гачев да внесе в ОбС актуализиран бизнес план на ВиК “Бебреш” за 2008 год. – решиха още местните депутати.