От днес в Ботевград започва подписка, в която се иска налагането на най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна, на 33-годишния Валери Костов от Литаково, който е обвинен в зверското убийство на учителката Надка Антонова.
Подписката се организира от партия “Атака”. На 30 август, когато в Софийския окръжен съд ще се гледа делото за убийството на Надка Антонова, активисти на Атака ще протестират мълчаливо  пред съда. Те ще носят плакати с искане за най-строго наказание за убиеца. Лично лидерът на “Атака” Волен Сидеров е платил хонорара на адвокат Ралица Петкова, която ще представлява в съда семейството на убитата.
Според експертизите, приложени към делото, Надка е била жива, когато убиецът отрязал с брадва главата й. 
Зверското убийство, което потресе ботевградчани, бе извършено през септември 2009 г.
Трима роми от ботевградското село Литаково пребиха, изнасилиха, обезглавиха и насякоха 64-годишна жена, защото отказала да им даде работа и пари.
Престъплението е било извършено посред бял ден..
64-годишната Надка Петрова, която живеела в Ботевград, отишла в събота в семейната си къща в Литаково да нагледа зеленчукова градина. След като не се прибрала с автобуса вечерта, съпругът й се притеснил и изпратил сина си да провери какво става.
Той отишъл там около 21 ч и видял в тъмнината безжизнено тяло. Уплашил се и повикал свой приятел.
Двамата се натъкнали на ужасяваща гледка - майка му била обезглавена, а тялото й насечено на две части. На място веднага били изпратени полицаи, подкрепени от колеги от Главна дирекция "Криминална полиция".
10 часа по-късно криминалистите задържали убийците - 32-годишният Валери Маринов, съден преди 7 г. за грабеж, и 18-годишния му съучастник Ангел Митрев. Арестуван е и трети човек, момче на 17 г., който обаче не е участвал в убийството.
Тримата признали, че преди обяд в събота пили бира, след което видели, че Надка работи в градината.
Отишли при нея и поискали да им даде работа или пари, но тя отказала.
Жената се опитала да ги изгони от двора си, което провокирало агресията на Маринов. Той първо я ударил с дръжка на сап по главата. Когато жертвата рухнала на земята, Валери и Ангел я изнасилили.
Пребили я и решили да я разфасоват, за да прикрият престъплението. Отрязали й главата и части от тялото, но после оставили останките в градината й. После претършували къщата и взели 100 лв., които били пенсията на жената.