Ако до утре, петък - 18 август от ФК Балкан не внесат необходимата сума за участие и не картотекират играчи, то от новия сезон Ботевград няма да има отбор в Югозападната В група.  Същото се отнася и за друг клуб - стария Хебър от Пазарджик. Ако в петък от двата клуба не направят необходимото, Югозападната В група ще остане от 18 отбора, като във всеки кръг ще има по два почиващи, съобщиха от Зоналния съвет на БФС.

Всеки ден от началото на седмицата от ръководството на ФК Балкан казват, че ще внесат необходимата сума, която е около хиляда и седемстотин лева, но това не стана и днес. Президентът на клуба казал, че това ще стане утре, т.е. в петък. Все още обаче Балкан няма събран отбор и не е ясно дали има играчи, с които да започне сезона.

От клуба искаха да отложат първия мач на Балкан, който е тази неделя от 18 ч. в София срещу Септември. От Зоналния съвет на БФС обаче категорично не се съгласили на този вариант.

Въпреки служебното влизане на Марек и Рилски спортист във „В” АФГ, проблемът с формата на групата далеч не е решен, разкри наш източник от ЗС на БФС. Голямата въпросителна заформят два отбора – пазарджишкият ПФК Хебър АД и Балкан (Ботевград).

Ето какво каза отговорен човек в Зоналния съвет на БФС - София област, пожелал анонимност. " За втора поредна година ръководството на ФК Балкан изненадва доста неприятно и по един и същи начин служителите от Зоналния съвет на БФС. Миналото лято необходимата сума бе внесена малко преди старта, а отборът бе "сформиран" за няколко дни до първия мач, без каквато и да е подготовка. Сега обаче съвсем не е ясно дали ситуацията ще се повтори. И дали Ботевград ще остане без мъжки отбор, каквито симптоми има вече втора година".