Полицията издирва и трети човек, който най-вероятно е съпричастен към въоръжения грабеж, твърди "Стандарт". Той може да е чакал в колата или да е бил някъде наблизо и след подаден от тях сигнал да се е скрил.
Засега от полицията отказаха да кажат имената и данните на мъжа. Никой обаче от свидетелите, които са срещнали по пътя си бандитите, не споменава за трети човек.

Обирджиите Владимир Стефанов и Димитър Иванчев-Шошора се запознали в затвора. Двамата лежали килия до килия в Кремиковци заради извършените от тях престъпления. Единият за убийство, а другият за грабеж. Именно там с времето те се сближили и най-вероятно така се е стигнало до пъкления план да ограбят бижутерското ателие.

Полицаи предполагат, че те са следили златаря и от няколко дни подготвяли нападението. Решили ударът да бъде в събота по светло, защото така и така бижутерът носел със себе си златните пръстени, обеци и колиета, които продавал. Така те застанали на ъгъла на кооперацията, в която се помещава ателието, и зачакали.

Видели, че златарят се задава. Изчакали го да влезе в сградата, където на втория етаж се продават ценностите. Именно по стълбите те го притиснали и отмъкнали корите със златото. След това офейкали. Пред входа на ателието  личеше кръвта, която най-вероятно е останала заради борбата на златаря с бандитите. В МВР няма информация някой от тях или той да е ранен.