Снощи в 17:00 часа изтече срокът за регистрация в Общинската избирателна комисия на партиите и коалициите за участие в изборите.
Регистрирани са всичките 16 партии и коалиции: ПП ГЕРБ, ПП СДС, ПП ДПС, ПП РЗС, ПП Партия на българските жени, ПП Атака, ПП Единна народна партия, Коалиция „Алтернатива за Етрополе”, ПП ВМРО „Българско национално движение”, ПП Средна европейска класа, ПП Партия за хората от народа, ПП Дром, ПП БСП, ПП  Български социалдемократи, ПП Евророма и ПП  Българска социалдемокрация.
Комисията не е направила никакъв отказ за регистрация.
От регистрираните партии и коалиции: 12 са заявили, че ще участват със свои кандидати за кмет на общината, кметове на кметства и за общински съветници; за кмет на общината и за общински съветници ще участват 3 партии и 1 партия ще участва само за общински съветници. Или - за кмет на общината ще се състезават 15 кандидатури, 12 за кметове на кметства и 16 за общински съветници.
Във входа на Общината са поставени решенията на Общинската избирателна комисия за съответните регистрации.
От 1 до 20 септември   в ОИК ще се извърши поименната регистрация на кандидати, съответно за кмет на общината, кмет на кметства и за общински съветници, по направената до вчера заявка.