Мъж застреля жена си и се самоуби, съобщиха от ОД МВР Шумен.

Около 23.00 ч. снощи е получен сигнал, че в дом на ул. „Цар Асен” в Нови пазар са открити с огнестрелни рани Л.Я., 58-годишен и живеещата с него на семейни начала Д.М., 49-годишна от същия град. Сигналът е подаден от 15-годишния син на простреляните.

Районът е отцепен, извикан е и психолог за консултация на непълнолетното момче. Установено е, че между 20.00 ч. и 23.00 ч. Л.Я. е застрелял 49-годишната жена с незаконно притежаван пистолет „Валтер-РРК” – калибър 7,65, след което се е самоубил.

При обиск в жилището са открити незаконно притежавани 5 пълнителя за автомат „Калашников”, 5 прави пълнители за автоматично оръжие, един пълнител за пистолет, две мерни пластини, два оптични мерника и 511 бойни патрона от различен калибър.

На 29 август Л.Я. е бил задържан за 24 часа в РУ „Полиция”- Нови пазар заради произведени от него два изстрела със законно притежаван пистолет в стена на помещение, с цел да сплаши живеещата с него 49-годишна жена. При претърсването тогава са намерени незаконно притежавани ловна пушка, патрони, затвор за дълго оръжие, цев за дълго оръжие и оптичен прицел.

По случая е образувано досъдебно производство.