Samsung Electronics показа на IFA 2011 в Берлин хибрида Slate PC Series 7. Моделът работи под управление на Windows 7 и съчетава производителността на настолен компютър с мобилността на таблет. Потребителите могат да изпълняват множество задачи едновременно, благодарение и на подобрения сензорен интерфейс.

Slate PC Series 7 е дебел едва 12,9 мм и тежи 860 грама. Моделът се задвижва от процесор Intel Core i5 и разполага с 11,6-инчов екран. Свързан към стационарния модул, който позволява използване на Bluetooth клавиатура и мишка, иновативният лаптоп придобива функционалност на настолен компютър.

Slate PC Series 7 предлага редица начини за въвеждане на информация като виртуална сензорна клавиатура и дигитална писалка, за да осигури удобство при създаване, редактиране и презентиране на съдържание в офиса или по време на път.

"Slate PC Series 7 прави истинска революция при портативните компютри. Новият модел предлага мощността на настолен компютър в изключително мобилна форма и с иновативен сензорен дизайн", заяви Кюхо Ум, старши вицепрезидент на IT Solutions Business към Samsung Electronics.

При нужда от повишена мобилност, моделът може да бъде носен като обикновен таблет. Когато са в вижение, потребителите могат да споделят документи или да създават бележки. Батерията осигурява до 7 часа автономна работа с едно зареждане.

Стационарният модул превръща на Slate PC Series 7 в настолен компютър с мощността на процесор Intel Core i5 и продуктивността на операционната система Windows 7 и MS Office 2010. Наред с това докинг станцията дава възможност за свързване на по-голям монитор с цел по-удобна работа.

Интегриран микрофон и две камери – 2-мегапикселова предна и 3-мегапикселова задна, позволяват записване на аудио и видео файлове, които могат да бъдат съхранявани или споделяни чрез USB, Wi-Fi, WiMAX и HSPA.

Моделът предоставя 11,6-инчов HD LCD дисплей SuperBright Plus, който осигурява качество на картината с яркост от 400 нита – с възможност за два пъти по-светло изображение от екраните на обикновените лаптопи и безпроблемно четене под директна слънчева светлина, подчертава Samsung.

Технологията FastStart осигурява мобилно забавление с бързи скорости на зареждане. Благодарение на нея, Slate PC Series 7 зарежда операционната система при включване само за 15 секунди и достига режим на готовност след временно спиране на работа за едва 2 секунди.

Сензорният интерфейс позволява използване на приложения като Twitter и Facebook, както и лесен достъп до прогнози за времето и виртуални карти. В същото време софтуерната съвместимост поддържа повечето аудио и видео формати и игри за операционна система Windows.