Престъпник се опита да прегази полицай в Стара Загора, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.


Вчера около 13.15 ч. на старозагорския булевард "Цар Симеон Велики" № 142 от 63-годишна старозагорка са ограбени две златни синджирчета. Като свидетели на престъплението са станали двама старозагорци - на 21 и 30 години, които подгонили извършителя в западна посока по булеварда. В близост до дом № 123 двамата задържали извършителя и го предали на дошлите на местопроизшествието полицейски служители. Установено е, че това е 20-годишният Й.Т. от с. Климентово, общ. Полски Трамбеж.

Констатирано е, че Й.Т. имал уговорка със свой съучастник след извършване на грабежа, същият да го вземе с кола и да напуснат града. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че съучастникът е С.А., 40-годишен от Свищов. Около 15.40 ч. служители от сектор "Криминална полиция" при Първо Районно управление в Стара Загора са направили опит да извършат проверка на лек автомобил Опел "Кадет", с габровска регистрация, паркиран в близост до бл. 35 на ул. "Хан Аспарух", тъй като на шофьорското място видели мъж, отговарящ на описанието на издирвания С.А.

След като единият от полицаите се легитимирал със служебната карта, С.А. тръгнал рязко с автомобила, като ударил със страничната лява страна на "Опела" служителя, събаряйки го на земята. След около 100 м автомобилът аварирал и С.А. го изоставил. При направения оглед на место, в автомобила е намерен договор за покупко-продажба на автомобила между собственика му и С.А.

Пострадалият полицай е получил охлузни рани по краката и гърба, обслужен е амбулаторно и освободен за домашно лечение. Издирването на С.А. продължава.