Задържани са двама маскирани, нападнали и ограбили възрастна столичанка, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Старите познайници на полицията И.С. на 33 години и С.Г. на 26 години са задържани за 24 часа.

Вчера следобед на тел. 112 бил получен сигнал за нападната жена в апартамент в ж.к. „Надежда”. На място незабавно били изпратени автопатрул, криминалисти и дежурна оперативна група. Полицейските служители установили, че около 16.00 часа на входната врата на жилището на 80-годишната М.Т. се позвънило и тя отворила. Възрастната жена била повалена от непознат мъж, който похлупил главата й с дреха, започнал да я бие, души и й нанесъл удари с нож по шията. Жената оказала яростна съпротива и успяла да нарани грабителя по ръката.

По време на побоя нападателят успял да пребърка джобовете на жената и да отнеме мобилния й телефон. Докато жертвата лежала безпомощна на пода, забелязала, че грабителят има и съучастник. Потърпевшата била транспортирана в „Пирогов” с комоцио, фрактура на носа и порезни рани по гърлото. Криминалисти и патрулиращи полицаи блокирали района и не след дълго на ул. „Дравски бой” в кафене забелязали двама съмнителни мъже.

При последвалата проверка станало ясно, че това са криминално проявените столичани И.С. на 33 години и С.Г. на 26 години. По ръцете си вторият имал следи от наранявания, което насочило полицаите, че това може да са нападателите. По време на задържането двамата мъже се опитали да окажат съпротива. Доведени са в полицията за изясняване на случая.

При претърсване на жилището на И.С. в ж.к. „Надежда” от кухненски шкаф бил иззет мобилният телефон, обект на грабежа, а от гардероб в антрето - черна вълнена шапка с прорези за очите. И двамата задържани са стари познайници на полицията – И.С. – за кражби, хулиганство, палеж и шофиране в нетрезво състояние, а съучастникът му – за кражби, грабежи, изнасилване и закана за убийство.

По случая се води досъдебно производство в местното районно управление. Разследващият екип продължава работата по случая.