Asus представи пъвия в света таблет с четириядрен мобилен процесор Nvidia Tegra 3 (Kal-El). Eee Pad Transformer Prime скоро ще бъде достъпен на пазара, съобщиха от компанията на специално събитие в тайванската столица Тайпе.

Освен с последно поколение процесор, таблетът се отличава със иновативна мобилна док-станция. Transformer Prime идва с подобрени възможности за мултимедия и в тънък метален корпус.

Моделът включва аудио-технология Asus SonicMaster, 8-пикселова основна камера с авто-фокус и LED светкавица, а батерията осигурява до 18 часа работа при съчетание на таблета с мобилната док-станция.

Transformer Prime е тънък само 8,3 мм и според производителя е най-тънкият метален таблет, с тегло от 586 грама. Корпусът на устройството е направен от алуминий.

Таблетът разчита на 12-ядрена GeForce видеокарта и vSMP технология за висока производителност при мултитаскинг, сърфиране в интернет, възпроизвеждане на HD видео и игри.

Докато при модела Eee Pad Transformer зрителният ъгъл е 176 градуса, а IPS дисплеят e защитен с Corning Gorilla Glass, то Transformer Prime може да се похвали с подобрен Super IPS+ дисплей с по-големи възможности за увеличаване яркостта, което улеснява четенето навън.

Предната 1,2MP камера позволява видео-конферентна връзка, докато задната 8-мегапикселова камера с авто-фокус и LED светкавица прави качествени снимки, благодарение на апертура F2.4, CMOS сензор и „touch-to-focus” за настройка на дълбочината и редуциране на околния светлинен шум. Asus твърди, че за първи път с камерата на таблет може да се записва видео 1080p full-HD.

Transformer Prime се предлага в две цветови разновидности: Amethyst Gray и Champagne Gold. Аудиото с технология Asus SonicMaster произвежда чист звук с широк спектър и редица подобрения.

Transformer Prime се предлага в два модела – съответно с 32GB и 64GB включена памет, заедно със слот за микро SD карта, 3,5 мм аудио жак и микро HDMI порт.

Характеристикат, която дава името на Transformer Prime, е мобилната док-станция. Нейният иновативен дизайн осигурява клавиатура, тъчпад и възможности за допълнителен хардуер.

Батерията на таблета издържа до 12 часа, а в съчетание с мобилната док станция става цели 18 часа.

Transformer Prime идва с предварително инсталирано приложение SuperNote за водене на бележки, както и с Polaris Office за четене и редакция на файлове в Word, Excel и PowerPoint.

Asus не уточни точната дата за пускане на Transformer Prime на пазара. Засега няма информация и за цената на модела.