Европейският доставчик на ИТ услуги Atos създаде джойнт венчър с китайската ERP компания Ufida. Съвместното предприятие Yunano ще предлага облачни услуги на бизнес потребители.

Главните мениджъри на Atos и Ufida дадоха старта на джойнт венчър за облачни услуги, който ще оперира на пазарите в Европа и Китай
(снимка: Atos)

Двете страни инвестират в начинанието общо 5,7 милиона евро, като Atos държи 70% от капитала. Новата компания с централен офис в гр. Безон, Франция ще оперира на пазарите в EMEA (Европа, Близкия изток и Африка) и Китай.

Освен традиционни облачни решения, Yunano ще доставя и консултантски ИТ услуги. Компанията ще разполага със собствен център за разработки.

Съвместното предприятие ще използва опита на Ufida в областта на ERP и възможностите на Atos на пазара за ИТ услуги в Европа.

По данни на CCID Consulting, китайският пазар има огромен потенциал за внедряване на ERP решения, бележейки годишен ръст от 17,3%. В Европа ERP пазарът възлиза на 2,42 милиарда евро и расте със 7%.

Компанията Atos е резултат от сливане на Atos Origin и Siemens IT Solutions and Services. Новият бранд бе представен в началото на юли т.г. едновременно в десетки страни по света.

Atos оперира и на българския пазар. Компанията е най-големият SAP интегратор в страната, с над 70 милиона лева приходи и над 100 специалисти.