Наставникът на европейския клубен вицешампион Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън заяви, че няма никакво намерение да се разделя с българския стрелец на тима Димитър Бербатов идното лято.

Тогава изтича договорът на благоевградчанина, но в неговия контракт има клауза, че той може да преподпише за още един сезон с "червените дяволи".

"Димитър все още е в плановете ми. Прочетох някои неща, но няма абсолютно никаква причина да го пускам да си ходи", заяви шотландската легенда в мениджърската професия по адрес на най-скъпата покупка в историята на Юнайтед.

"Той е един изключителен футболист и ние ще му дадем още една година. За негово съжаление формата на Хавиер Ернандес през последната година беше страхотна, но Бербатов играе важна роля и той тренира много добре."

"Той не се оплаква изобщо. Момчето е чудесен професионалист и ние сме много щастливи, че той е при нас", продължава Фърги.

"Нужни са ти няколко стрелци в наши дни. Ако се върнете назад във времето, през 1999 година ние имахме четирима велики нападатели и всеки един от тях имаше принос за тима. Точно това се случва и в момента", завърши сър Алекс Фъргюсън.