"Целта на този вот на недоверие не е да се предизвикат предсрочни избори", каза пред заместник-председателят на Демократи за силна България Веселин Методиев.

Методиев обясни, че целта на вота е да се покаже, че опозицията не стои настрана от голямата тема за корупцията и ще бъде непримирима в това отношение, предава агенция Фокус.

Освен това от опозицията искат да покажат на гражданите по време на дебатите около вота съвсем точни примери за корупция по високите етажи на властта.
Очакванията са днес да бъдат финализирани мотивите на вота, който като цяло ще бъде за корупцията в управлението.

Ако това се случи днес, подписката ще започне да се събира още от утре, като очакванията на Методиев са до ден-два тя бъде събрана.

За да бъде внесен вотът на недоверие в деловодството на Народното събрание, са необходими 48 подписа на народни представители.

Дебатите около вота пък се провеждат в седемдневен срок, след внасянето. Гласуването пък става 24 часа след приключване на дебатите.

По отношение на подписката заместник-председателят на ДСБ уточни, че понякога се налага да бъдат изчаквани депутати, които изрично искат да се подпишат, но не са в парламента.

По тази причина срокът за събиране на подписката зависи от присъствието на депутатите в Народното събрание.