В Историческия музей се проведе викторина „Аз обичам моя роден град”, посветена на празника на Ботевград. В проявата взеха участие второкласниците на ОУ „Н.Й.Вапцаров”. Те бяха разделени в пет отбора - „Зелин”, „Самунджиево”, „Млад орханиец”, „Ботевград” и "Балкан", колкото са вторите класове в учебното заведение. Всеки отбор представи песен и стихотворение за Ботевград и отговори на предварително изтеглен въпрос, свързан с географското разположение на града и неговите културни и исторически забележителности. Учениците се справиха успешно и със задачата, която им постави музеят – да обозначат с надписи фотоси на паметници и сгради в Ботевград.
Краят на викторината бе оповестен с камбанен звън на Часовниковата кула и химна на града, написан от поета Павел Матев.
За участниците във викторината имаше награди от училището. Директорът на музея Тодорка Коцева връчи на всеки отбор поздравителен адрес, по едни брой от новия Ботевградски литературен вестник на клуб „Стамен Панчев” и федербал.
Викторината „Аз обичам моя роден град” се проведе по инициатива на класните ръководители на вторите класове в ОУ „Никола Йонков Вапцаров”. Това съобщи директорът на учебното заведение Евгения Иванова. Тя поздрави учениците с отличното им представяне и учителите за успешно реализираната идея. Евгения Иванова благодари на музея за гостоприемството и подкрепата за провеждане на викторината.  

На посещение в музея днес бяха и петокласниците от ОУ "Н.Й.Вапцаров".