Да нямате някакви неразбирателства с новия президент, попита водещата на сутрешния блок на БНТ министърът на отбраната Аню Ангелов. Изглеждате ми скептичен, поясни тя.

Военният министър отрече да има каквити и да е неразбирателства с Плевнелиев. "Идеята за това осигуровките на военнослужещите да не бъдат плащани от държавата за момента се възприема добре. Това може да стане при условие обаче, че има компенсации" каза Аню Ангелов.

На въпрос дали ще има протести в армията по повод увеличението на пенсионната възраст, Ангелов заявим, че такова нещо няма да се случи. По думите му към момента в армията има леко увеличение на рапортите за напускане, което е незначително. Забелязва се ръст от около 5%, но се надявам, че с изтичането на годината това ще се нормализира, подчерта още военният министър.

По повод на това, че военнослужещите няма да получат бонуси, Ангелов заяви, че те са разбрали защо министерството е принудено да вземе това решение. „Не мога да кажа кога ще има бонуси в МО, не смея”, подчерта Ангелов и каза, че в ситуация на криза няма как да има допълнителни пари.