Четири кражби са извършени на територията на общината в рамките на седмица. На 24 ноември от автомобил, паркиран В Ботевград, са отнети ударна бормашина, флекс и електрически трион. За кражбата е сигнализирал собственикът на колата - Е.А., на 31 години.
По случая е образувано досъбедно производство, съобщиха на днешния редовен брифинг в полицията.
На 27 ноември в РУП – Ботевград е регистрирана кражба на телевизор, монитор за компютър и две тонколони от частен дом на ул.”Първенец” в село Врачеш.
На 30 ноември, около 14.30 часа, в районното управление е получено съобщение от В.И., на 32 год., че от микробуса му, паркиран на ул. „Витоша” в Ботевград, са откраднати 40 лева и акумулатор. На следващия ден, около 13.30 часа, е извършена още една кражба от микробус, паркиран на ул. „Свобода”. Собственикът Г.М., на 61 год., съобщил, че от превозното средство липсват 900 лева.
Вчера е установен извършителят на кражба на мобилен апарат, собственост на П.С. от село Врачеш. Инициалите на лицето са П.Н.М., на 19 години, от същото село. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицейското управление.